Gevelbekleding Linter

Gevelrenovatie Linter

Kies voor een gevelrenovatie en geef uw woning in Linter een nieuwe uitstraling met een mooie gevelbekleding.

Heeft u een verouderde woning in regio Linter, of bent u niet meer tevreden met de huidige uitstraling van uw gevel? Dan is een gevelrenovatie is de oplossing die u zoekt. Uw gevel laten renoveren betekent niet alleen een mooiere gevelbekleding, maar zorgt ook veer extra bescherming en een betere isolatie van uw woning. Uw woning stijgt bovendien ook in waarde.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een gevelrenovatie met gevelbekleding. De meest populaire zijn houten gevelbekleding, sidings leien, steenstrips en crepi (gevelbepleistering).

Kan ik enkel bij jullie terecht als ik mijn gevel renoveer? Nee natuurlijk niet. Ook als u een nieuwbouwwoning heeft, plaatsen wij graag gevelbekleding op uw woning.

gevelrenovatie

Vragen over gevelisolatie, gevelrenovatie of gevelbekleding in Linter?

Gevelrenovatie Linter

Gevelbekleding

Gevelbekleding is een belangrijk onderdeel van uw woning. Het beschermt uw gevel tegen invloeden van buitenaf en geeft uw huis een mooie uitstraling. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding beschikbaar, zoals hout, steen, metaal en kunststof. Het kiezen van de juiste gevelbekleding hangt af van uw persoonlijke smaak en budget. Het is echter belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is het belangrijk om uw gevelbekleding regelmatig te onderhouden om deze in goede staat te houden.

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie is een proces waarbij de gevel van een gebouw wordt hersteld en vernieuwd. Dit kan nodig zijn als de gevel beschadigd is geraakt door invloeden van buitenaf, zoals wind, regen en zonlicht. Een gevelrenovatie kan bestaan uit verschillende werkzaamheden, zoals het repareren van scheuren en barsten, het vervangen van beschadigde stenen; het reinigen van de gevel of het afbreken van de huidige gevelbekleding om vervolgens isolatie aan te brengen en nieuwe gevelbekleding te plaatsen.

gevelrenovatie
gevelrenovatie

Gevelbekleding Linter

Wij bieden verschillende soorten gevelbekleding aan voor de afwerking van uw gevel in regio Linter:

 • Crepi: dit cementmengsel op basis van siliconen brengen we zowel glad als ruw op uw gevel aan. Crepi als gevelbekleding is ook mogelijk in alle soorten kleuren en is naast een moderne afwerking ook een onderhoudsvriendelijk en duurzame gevelbekleding.
 • Leien: deze lichte natuursteen is uiterst geschikt als gevelbekleding en heeft ook een grote keuze in kleuren, de beschikbare kleuren zijn die van de natuursteen zelf en gaan van grijs tot antraciet.
 • Hout: houten gevelbekleding bestaat in verschillende uitvoeringen en houtsoorten waardoor u uw gevel kan verzekeren van een unieke en warme uitstraling.
 • Steenstrips: deze gevelbekleding zorgt voor een minimum aan ruimteverlies omdat steenstrips vrij dun zijn en veel lichter dan baksteen. Steenstrips worden uit echte bakstaan gezaagd waardoor het verschil met een nieuw gemetselde muur haast niet waar te nemen is.

Uiteraard plaatsen we ook alle andere courante soorten gevelbekleding zoals bakstenen, natuurstenen, metaal, …

gevelrenovatie
gevelrenovatie

FAQ

Waarom is gevelrenovatie belangrijk?

Een gevel kan na verloop van tijd beschadigd raken door verschillende factoren. Dit kan leiden tot vochtproblemen en warmteverlies, waardoor de energierekening hoger kan uitvallen. Bovendien kan een beschadigde gevel er lelijk uitzien en de waarde van uw huis verminderen. Door uw gevel te renoveren, zorgt u ervoor dat uw woning er weer als nieuw uitziet en dat eventuele vochtproblemen worden verholpen.

Wanneer moet u uw gevel renoveren?

Het is belangrijk om uw gevel regelmatig te inspecteren op beschadigingen. Als u scheuren, afbrokkelend metselwerk, vochtplekken of andere tekenen van slijtage ziet, is het tijd om uw gevel te renoveren. Ook als u merkt dat uw huis minder goed geïsoleerd is dan voorheen, kan gevelrenovatie een oplossing bieden.

Wat zijn de voordelen van gevelrenovatie?

Gevelrenovatie heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

 • Een gerenoveerde gevel ziet er weer als nieuw uit en kan de waarde van uw huis verhogen.
 • Gevelrenovatie kan vochtproblemen en warmteverlies oplossen, waardoor uw energierekening omlaag kan gaan.
 • Gevelrenovatie kan uw huis beter isoleren, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van een aangename temperatuur.
 • Het draagt bij aan een beter milieu.

Wat kost een gevelrenovatie?

De kosten van gevelrenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw gevel, het gekozen materiaal en de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden. Gemiddeld liggen de kosten van gevelrenovatie tussen de €50 en €150 per vierkante meter.

Als u uw gevel wilt laten renoveren, is het belangrijk om de juiste vakmensen te kiezen. Een goede vakman kan u helpen bij het kiezen van de juiste materialen en kan u adviseren over de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Hieronder hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

 • Plaats een aanvraag via onze website.
 • Legowall.be is een netwerk van gevelspecialisten in Vlaanderen.
 • Wij sturen uw aanvraag door naar alle aannemers in uw buurt.
 • Wacht even op reactie & ontvang offertes.
 • Vergelijk prijzen en kies de beste offerte eruit.
 • Deze service is volledig gratis & vrijblijvend.