Ruwbouw aannemer gezocht?
Ruwbouw Merksem
Met onze expertise en ervaring bieden wij de beste kwaliteit voor uw ruwbouwprojecten in Merksem en omstreken.
Ruwbouw aannemer, het is een vak apart. U kan op onze website terecht voor het verbouwen van bestaande woningen tot laagenergiewoningen en realiseert diverse ruwbouwwerken zoals uitbouw of aanbouw van garages, bijkeukens, uitbreiden van leefruimte, extra opslagruimtes, …
Als u op zoek bent naar een ruwbouw aannemer in Merksem dat uw project kan realiseren, vanaf de fundering tot de ruwe muren, dan zit u hier op de juiste plek!
Ruwbouw voor nieuwbouw en ruwbouw renovatie vragen een professionele aanpak en een goede coördinatie van de werken, het gaat tenslotte over het bouwen of bijbouwen van een nieuw gebouw. Wij zijn specialist in diverse ruwbouwwerken & grote verbouwingen en bieden u begeleiding van A tot Z bij elk bouwproject in Merksem.
Ruwbouw aannemer Merksem:
Ruwbouw Merksem
Aannemer ruwbouw Merksem
Voorbereidende ruwbouwwerken
- grond- & graafwerken
- rioleringswerken (aanleg riolering, bouwputten, septische putten, wachtbuizen, …)
- gieten van funderingen
- funderingsmuren voor kelders
- afbraakwerken voor woningen, gebouwen, bijgebouwen, badkamers, vloeren, muren, …
Aanbouw ruwbouwwerken
- vloeropbouw bij renovatie
- ruwbouw metselwerken
- mets- en voegwerk
- ondergrondse metselwerken
- opbouw draagmuren
- voegwerken
- gevelafwerking
Daken & gevels
- Dakwerken
- Timmerwerken voor nieuwbouw & renovatie
- Timmerwerken dakstructuur
- Dakrenovaties
- Dakconstructies
- Dakisolatie en dakfolie
- Zolderisolatie
- Dakbedekking leggen (dakpannen, leien, roofing, …)
- Gevelbekleding
- Gevels isoleren
Wat is ruwbouw?
Ruwbouw is de fase in het bouwproces waarin de ruwe constructie van een gebouw wordt gerealiseerd, dit kan het geval zijn bij woningbouw of ingrijpende renovatiewerken in een woning. Dit omvat het werk aan de fundering, de draagconstructie en de gevels. In deze fase worden de belangrijkste elementen van het gebouw gebouwd, zoals de vloeren, wanden en het dak. Het doel van de ruwbouw is om het skelet van het gebouw te creëren, dat later verder kan worden afgewerkt met de afbouw.
Het belang van de ruwbouwfase kan niet genoeg worden benadrukt. Het is essentieel dat de ruwbouw stevig en correct wordt gebouwd, omdat fouten en gebreken die in deze fase worden gemaakt, later moeilijk te herstellen zijn. Bovendien is de ruwbouwfase een van de duurste onderdelen van het bouwproces en kan een slechte uitvoering van deze fase resulteren in aanzienlijke extra kosten en vertragingen.
Daarom is het van cruciaal belang om ervaren professionals in te huren voor deze fase van het bouwproces.
Een ervaren ruwbouw aannemer zal ook in staat zijn om mogelijke problemen vroegtijdig te identificeren en op te lossen voordat deze tot grote problemen kunnen leiden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij slechte grondsoorten of andere omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op de stabiliteit van het gebouw.
Hoe ziet een typisch ruwbouwproject eruit?
- Funderingswerken: Dit is de eerste stap in het ruwbouwproces en omvat het graven van een funderingsgat, het leggen van de funderingsplaat en het plaatsen van de muren voor de kelder.
- Draagconstructie: Na de funderingswerken begint de aannemer met het plaatsen van de dragende constructie van het gebouw. Dit omvat het plaatsen van de dragende muren, de vloeren en het dak.
- Gevels: Nadat de dragende constructie is geplaatst, kan de aannemer beginnen met het plaatsen van de gevels. Dit omvat het plaatsen van de buitenmuren en het dak, inclusief de isolatie en dakbedekking.
- Ramen en deuren: Zodra de gevels zijn geplaatst, kunnen de ramen en deuren worden geïnstalleerd. Vanaf dit moment spreken we van een winddichte ruwbouw, ofwel een gesloten ruwbouw omdat het buitenschrijnwerk geplaatst is en het huis afgeschermd is van weersinvloeden.
- Installaties: Tijdens het ruwbouwproces kunnen ook de benodigde leidingen en installaties worden geplaatst, zoals elektriciteit, water en riolering.
Hoe lang duurt de ruwbouwfase?
De duur van de ruwbouwfase hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het gebouw en de weersomstandigheden. Over het algemeen duurt de ruwbouwfase enkele maanden.
Wat is het verschil tussen ruwbouw en afbouw?
Het belangrijkste verschil tussen ruwbouw en afbouw is dat ruwbouw betrekking heeft op de constructie van het gebouw, terwijl afbouw verwijst naar de afwerking van het interieur en exterieur van het gebouw. Ruwbouw omvat het werk aan de fundering, de draagconstructie en de gevels, terwijl afbouw betrekking heeft op de afwerking van muren, plafonds, vloeren en decoratieve elementen.
Hoe kies je de beste ruwbouw aannemer?
- Ervaring en referenties: Een ervaren ruwbouw aannemer is van onschatbare waarde voor jouw bouwproject. Controleer de ervaring en referenties van potentiële aannemers om er zeker van te zijn dat ze de nodige vaardigheden en kennis hebben om de klus te klaren.
- Budget en kosten: Overleg de kosten en het budget voor het bouwproject met potentiële ruwbouw aannemers. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van de kosten en wat er is inbegrepen in de offerte.
- Communicatie en samenwerking: Een goede communicatie en samenwerking met de ruwbouw aannemer is van groot belang voor het succes van het bouwproject. Kies een aannemer met wie je comfortabel kunt communiceren en die open staat voor jouw ideeën en wensen.
- Planning en tijdslijnen: Bespreek de planning en tijdslijnen voor het bouwproject met de ruwbouw aannemer om er zeker van te zijn dat ze realistisch zijn en passen bij jouw planning en verwachtingen.
Over ons
Plaats je aanvraag op onze website.
Wij sturen deze door naar onze aangesloten aannemers.
Ontvang tot 3 offertes en kies met wie je wil samenwerken (steeds vrijblijvend).
Legowall behoort toe aan een netwerk van aannemers en bouwbedrijven.