Woningbouw

Huis bouwen Grimbergen

Je wilt een huis bouwen in Grimbergen: lees hier alles wat je moet weten! 

Ga je een huis bouwen in Grimbergen? Dat is een heel mooi vooruitzicht!

Voordat je de eerste stappen zit, is het goed om na te denken over je budget en je wensen. Eenmaal je dat in kaart hebt gebracht, kan je kijken naar het aankopen van bouwgrond. Belangrijk hierbij is goed te kijken naar de bouwvergunningen zodat je weet of de grond geschikt is om de woning die jullie in gedachten hebben te kunnen bouwen.

Een van de eerste keuzes die je moet maken als je bouwplannen hebt, is de soort samenwerking die je hiervoor wilt aangaan. Werk je samen met een bouwbedrijf die sleutel-op-de-deur woningen aanbiedt of ga je met een eigen architect aan de slag en aannemer die de woning winddicht aflevert zodat je daarna de woning naar wens kan afwerken

Heb je al een grond gekocht? Dan is het dringend tijd om samen met de aannemer of architect te kijken naar de bouwvergunningen.

Kies je voor een houtskeletbouw, een betonnen woning, een staalbouw woning of een klassieke bouwmethode? Of wil je de focus voor leggen op duurzaam bouwen of ecologisch bouwen? Een energieneutraal huis komt uiteraard wel met een hoger prijskaartje. Of is budget belangrijk en wil je vooral een mooi, goedkoop huis? Eventueel kan je dan ook een prefab woning overwegen.

Er zijn verschillende mogelijkheden bij bouwprojecten zoals woningbouw of villabouw.

woningbouw

Vragen over woningbouw in Grimbergen?

Nieuwbouw huis bouwen

Woningbouw Grimbergen

FAQ

Is bouwen nog betaalbaar?

Echter, het bouwen van een huis kan voordelen hebben, zoals het kunnen aanpassen van het huis aan jouw specifieke wensen en behoeften, en het hebben van een nieuw, modern en energiezuinig huis. Ook kan het bouwen van een huis soms goedkoper zijn dan het kopen van een bestaand huis, afhankelijk van de locatie en de marktomstandigheden.

Hoeveel kost het om een huis te bouwen in Grimbergen?

Volgens schattingen van de bouwfederatie kost het bouwen van een huis in Grimbergen tussen de 1.660 en 1.785 euro per vierkante meter. Dit betekent dat de totale bouwkosten voor een huis tussen de 150 en 200 vierkante meter tussen de 332.000 euro en 357.000 euro zullen liggen. In deze kosten is de verplichte 21 procent btw al meegerekend

Kan je een huis bouwen voor 250.000 euro?

Uiteraard kan je een huis bouwen van 250.000 euro, zelfs voor minder kan je een huis bouwen. Alleen moet je er wel mee rekening houden dat je niet alleen de kost moet betalen voor het bouwen van een huis. Er zijn tal van andere kosten waarmee je rekening moet houden zoals kosten voor architecten, aanschaf van grond, notariskosten, BTW,  aanschaf keuken & badkamer, etc.

Stel dat je je grond al hebt, dan kan je als vuistregel nemen dat je de kostprijs van je woning vermenigvuldigt x 1,27. Dan heb je ongeveer een idee wat je woning zal kosten incl. BTW en kosten voor architect. Als je een woning laat bouwen voor 150.000 dan komt dit ongeveer op een reële kost van 190.500 euro. Let op: dit zijn uitsluitend richtlijnen die we hier meegeven. Dit zijn geen concrete prijzen.

Welke bouwmethode is het goedkoopst?

Er zijn echter een aantal bouwmethoden die over het algemeen als goedkoper worden beschouwd, zoals houtskeletbouw en prefab bouw. Houtskeletbouw maakt gebruik van houten frames, waardoor het lichter en goedkoper is dan traditionele bouwmethoden. Prefab bouw maakt gebruik van geprefabriceerde elementen die in een fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwplaats worden geïnstalleerd, waardoor het bouwproces sneller en goedkoper kan zijn.

Is sleutel op de deur duurder?

Over het algemeen kan een sleutel-op-de-deur woning duurder zijn dan zelf een huis bouwen. Dit komt omdat bij een sleutel-op-de-deur woning de bouwfirma alles voor jou regelt, van het ontwerp tot de bouw en de afwerking. Het grote voordeel is wel dat de bouwpartner je wel gaat kunnen vertellen wat de uiteindelijke kostprijs zal zijn (zonder eventuele problemen die opduiken uiteraard).

Het grote voordeel van een sleutel-op-de-deur woning is dat het bouwproces minder tijd en energie van jou vergt en dat je minder risico loopt op fouten en vertragingen.

Hoe lang duurt het om een huis te bouwen?

Het duurt doorgaans tussen de 6 maanden en 1 jaar om een huis te bouwen, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type huis dat je wilt bouwen, de grootte van het huis, de locatie van het huis en de materialen en technieken die je gebruikt.

Het ontwerpproces kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de goedkeuring van de benodigde vergunningen.

woningbouw
woningbouw
woningbouw

Graag een prijsofferte?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een vrijblijvende offerte voor uw woningbouw in Grimbergen.